Facts of life – varianta mea

Avea Lazyboy o melodie “Facts of life”, v-o recomand cu toată căldura, este o melodie genială, dar să vedem câteva chestii mai interesante 😀

 

Ştiaţi că sunt 195 de ţări în lume dar sunt 6912 limbii vii în circulaţie?

Conform unei statistici din Iunie 2008, suntem 6,7 miliarde de suflete pe planeta asta împărţiti în 19 religii majore divizate în 270 de grupuri religioase mari şi multe altele mai mici; un calcul arată ca sunt în total cam 4200 de religii.

 

În 1997 existau 600 de milioane de autovehicule în circulaţie iar până in 2030 se aşteaptă ca acest număr să se dubleze… nici vorbă de reducerea gazelor care provoacă efectul de seră şi implicit încălzirea globală.

 

Ştiaţi că exista 1,3 milioane de specii de animale înregistrate? Se estimează că defapt în totalitate există cam 10 milioane, majoritatea fiind insecte.

 

Peste 34 de milioane de oameni sunt infectaţi cu HIV iar aproape 7,6 milioane de oameni mor de cancer anual. Nici nu mă mir… când te gândeşti că exista 1,1 miliarde de oameni care fumează.

 

Acum să ne uităm la noi înşine, care considerăm o realizare că putem vorbi 2, 3 limbi stăine, sau că suntem religioşi… din marele tot, cunoaştem prea puţine şi este doar o statistică limitată la propria noastră existenţă… câte chestii mai exista de care nu ştim oare?

Reclame

6 Responses to Facts of life – varianta mea

 1. Bogdan Buburuz spune:

  ce legătură are fumatul cu HIV ? şi nici cu cancerul nu ai dreptate. nu toţi ăia de mor de cancer sunt fumători sau fac cancer din cauza fumatului. aşa că nu trage concluzii pripite 😉

 2. N-are nici o legătură, era referinţă la cancer şi normal că nu trag concluzii pripite :D. Acuma pe tine te deranjează că eşti fumător probabil… e logic că nu toţi mor din cauza fumatului, dar poţi fi sigur că o mare parte din ei fac cancer pulmonar din cauza fumatului sau a fumatului pasiv, că si ăla te omoară şi mai poţi fi sigur de faptul că dacă n-ar fuma atâţia, numărul de decese din cauza cancerului ar fi mult mai scăzut, în fond şi la urma urmei îţi scrie şi pe pachet, fumatul ucide. Încă vreo 2 nopţi prin PUB şi ne-am copt de tot :))

 3. doru coroiu spune:

  o informatie interesanta, poate chiar necesara din cand in cand. ar bine sa se uite pe aici si cei mai micutzi … probabil la scoala nu au primit aceste informatii care cred ca sunt mai interesante decat unele informatii care se predau fortat in sistemul nostru scolar.

  in ceea ce priveste faptul ca unii considera o realizare stapanirea a 2-3 limbi straine, sau achizitionarea unui bolid din germania … totul se rezuma la ceea ce fiecare isi doreste in viata. ca elemente de cultura generala, cele scrise de tine mai sus sunt binevenite. oricum, multi care vor citi acest articol, a doua zi dupa nu cred ca vor mai tine minte. idea este sa lasi chestiunile marunte deoparte macar pentru cateva minute si sa te gandesti mai mult cine te crezi de fapt.

  ceea ce tu ai scris aici nu este doar cultura generala (informatie), ci poate fi interpretat prin prisma ultimului paragraf, ca un semnal (!)

  sa ne gandim mai mult … cine suntem si la ce nivel … si daca nu cumva vrem/meritam/ar trebui sa facem mai mult.

  felicitari radu.

 4. Salut Doru, bine-ai venit pe blog :D. Subiectul este oarecum relativ, poate fi văzut ca o statistică, un semnal de alarmă, o mică analiză a lumii în care trăim poate chiar o prostie fără scop :> până la urmă numerele ăstea sunt direct infuenţate de noi ca oameni şi de stilul de viaţă pe care-l avem, fie acesta predestinat sau ales.

 5. super! ai si un cd sa-l ascultam in masina? 😉

 6. :)) ar fi o fază şi aia

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: