1 Mai

Ziua Muncii

 

Cu toţii ne bucurăm de o ieşire în aer liber la un grătar şi un mititel dar, câţi ştim originea acestei zile? Pe vremuri nu se ieşea la mici, se ieşea la manifestaţii. În anul 1889, Congresul International Socialist a declarat 1 Mai ca fiind Ziua Internaţională a Muncii în memoria victimelor rezultate în urma grevei generale din Chicago şi era comemorată cu manifestaţii muncitoreşti.

 

În România, această zi a fost sărbătorită pentru prima dată în 1890 de către mişcarea socialistă. Aceasta era “sărbătorită” prin manifestaţii uriaşe pe marile bulevarde scandând lozinci şi purtând pancarde imense. Dupa 1990 importanţa zilei a fost diminuată, dar oamenii o mai sărbătoresc cu ieşirile la iarbă verde cu care ne-am obişnuit.

Reclame

4 Responses to 1 Mai

  1. micul si berea, preferatele romanilor! cred ca toate buletinele de stiri s-au rutinat pe chestia asta cand au vazut ca se apropie 1 mai in calendar…

    ai uitat sa zici de trfaditia de la Vama Veche… am auzit, cik aia care n-au avut lemne de foc pe plaja, au luat bancile de pe faleza si le-au dat foc. gizaz craist!!!

  2. de „tradiţia” aia n-am auzit :)) să dai foc la bănci… da, e şi aia o ocupaţie, nu zic nu

  3. Sandra spune:

    ce ma enerveaza cel mai tare e prostia romanului, care in ciuda faptului ca a scapat de un regim care-l tinea in lesa, persista sa exceleze : vazusem ieri la stiri cum se calcau in picioare pensionarii din Constanta pentru 3 mici si un pahar de bere rasuflata… vad ca inca a ramas reflexul de a adora statul la coada… partea cu calcatul in picioare si imbulzeala cred ca tin de democratie, ca doar de! e moca! ei sunt batrani, au drepturi!…pacat ca nu-si schimba mentalitatea, ca in stilul asta isi trag drepturile cu ei in mormant… ce bine ca venim noi din urma 😀 noi suntem oamenii de care se tem parintii nostri.

  4. un mic gratis nu e frumos să-l refuzi 😀 şi da, venim noi din urmă… după cum zicea Lazyboy… „you are the people your parents warned you about”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: